ברצוני להבהיר את מעמד הדת במדינה, אני אומר זאת מתוך כבוד גדול לדתות באשר הן, כתורמות למשמעות הקיום, לאחווה והתמיכה ההדדית של המאמינים, כתורמות לאיכויות החיים ולשלומות של המתנהלים על פיהן ועוד. ככאלה, אני רואה את הדת כאבן יסוד מרכזית בתרבות בכלל ובפרט בישראל. לאור זאת, לדעתי יש להכפיף את שירותי הדת במדינה למשרד התרבות והספורט ולבטל את משרד הדתות), אנשים יוכלו לבחור אם ללכת למקווה, למשחק כדורגל או לקונצרט, על פי העדפתם האישית והמדינה תתמוך בכולם ע"פ מדדים מוגדרים, שוויוניים, ברורים ושקופים. כך גם יוכלו לבחור אם ברצונם להיוועץ ולנהל טקסים עם הרבנית שלהם, הקאדי, השמאן, מטפלת הזוגיות, הקורא בקפה א המתקשר... ובלי כל קשר יוזמנו למלא את הדרישות הסטטוטוריות כדי להיות רשומים כדין בהתאם לחוקי המדינה.
top of page
כדי לראות את זה בפעילות, יש לעבור לאתר הפעיל שלך.
נערך לאחרונה: 27 בדצמ׳ 2020
דת הינה תרבות
דת הינה תרבות
12 תגובות
לייק
12 תגובות
bottom of page
חולק עליך. דתות הן מכשיר שליטה בהמונים, אנטי דמוקרטיות, מייצרות סכסוכים ושפיכות דמים.
אני מבין מאיפה בא מה שאתה אומר אך לדעתי אתה "שופך את התינוק עם המים" הפרדה בין דת למדינה דרושה אך עלינו לדעת באופן זהיר לשמר את היתרונות בדתות השונות ובכללן היהדות
אין לנו צורך בדמוקרטיה שלנו להתייחס לנושא "דת" ו"אמונה" מאחר והנושא הוא אישי של כל אדם .
אין כל צורך שבמאה ה-21 מדינה תוצג ע"י דת זאת או אחרת תחת שלטון שהוא חילוני וללא ערך דתי כלשהו.
אסור לתת לדתות לשלוט בציבור חילוני ולהכפיף אותו אליהם כמו שנעשה עד היום במדינת ישראל ע"י משרד הדתות והרבנות באמצעות חוקים דתיים שאינם כתובים כלל אפילו ב"תורת ישראל".
"דת" היא אמונה "פגאנית" המאמינה באל אחד או אלים רבים הנמצאים בשמים. לעומת ה"דתות", "תורת ישראל" מאמינה ב"אלוהים" הנמצא בלבבות בני האדם. לכן, ב,תורת ישראל" אין חוק או מצווה האומרת שצריך להתפלל. לעומת זאת קיימים חוקים המחייבים את בני האדם לתת עזרה לנזקקים כמו ל"יתום, לגר ולאלמנה", שיחרור עבדים ושבויים ולכל נזקק אחר. כי הישועה תבוא תמיד מצד בני האדם ולא מהשמים.
לעומת הדתות היהודית, הנוצרית והמוסלמית המאמינות ב"אל השמים" בכוהני דת שהפכו את עצמם ל"אלוהים" או נושאי דברו, או קברים , פסלים ואיקונינים כאילו מהם תגיע ישועה כלשהיא .
מדינה דמוקרטית חייבת להתנהל באופן "חילוני" ושיוויוני ואין מקום לתת לדת כלשהיא לפלג בין בני אדם. דבר שעושות הדתות למיניהן.
לכן, חובה לבטל את כל חוקי המדינה הנוגעים לנושא הדתי כגון: סגירת חנויות בשבת , במקומו יוחל חוק שמירת השבת הדומה לחוק המנוחה בארצות המערב בו אסור לפתוח עסקים בימים שבת וראשון , פרט לבתי אוכל ומסעדות, ומוסדות סיעודיים כבתי מלון ואכסניות, ומפעלי חיוניים. בהם יקבלו העובדים חופשה בימים אחרים. אגב, חוק שמירת השבת שהצעתי, הוא על פי "תורת ישראל".
חוקי הכשרות היהודית, אינם מ"תורת ישראל", אלא מההלכה היהודית. חובה לבטל את חותמת הכשרות היהודית של הרבנות. ומי שירצה יוכל לקבל כל כשרות פרטית של בד"ץ שירצה.
ביטול הכשרות הרבנית, יוזיל את מוצרי המזון והניקוי ב-% 10-20 .
בין חוקי הכשרות, נמצא גם חוק השחיטה שצריך לבטל ולהעביר את הסמכות למשרד הבריאות או החקלאות. אין כל הבדל בין חוקי השחיטה היהודית לבין חוקי השחיטה המוסלמית "חלאל". שניהם על פי ההלכה היהודית שהועתקה לפרשנות הקוראן. מה עוד שהשחיטה המוסלמית מקפידה יותר מהיהודית על שחיטת בעלי החיים ומניעת סיבלם המיותר.
חובה לבטל את חוק הנישואין הדתי בין בני אדם מאותו הדת, ולפתוח אותם לנישואין אזרחיים.
אין כאן עניין של "התבוללות" מאחר וכולם לבסוף יהיו "ישראלים". שהוא הבסיס לעם לנו. המורכב מבני כל הדתות שבמדינת ישראל.
גם ליהודים בחו"ל חשובה הזיקה הלאומית בנוסף לדתית. כך שיהודי הארה"ב, הוא "יהודי אמריקאי" מבחינת זהותו הלאומית, בצרפת היהודי הוא "יהודי צרפתי" ובאיטליה הוא "יהודי איטלקי". ורק במדינת ישראל, כל אזרח חייב לראות את עצמו כ"ישראלי" . יהודי ישראלי, נוצרי ישראלי או מוסלמי ישראלי.חובה להדגיש את הישראליות החל מגן הילדים והלאה .
חובה לבטל את חוקי הקבורה ובתי הקברות כולל חברות הקדישא הסוחרות באדמות שהורשו לקבורה ומוכרים אותם בהון תועפות.
האדמה שייכת ל"אלוהים" ולא לבני האדם המורשים רק להלך עליה או להקבר בה. לכן, מדינת ישראל תכין שיטחי קרקע עירוניים וכפריים לקבורה של בני כל הדתות אזרחי ישראל. ומי שרוצה קבורה דתית "אקסלוסיבית", יוכל לעשות זאת באופן פרטי על אדמה פרטית או בבית קברות ציבורי בו כל המתים שווים , כפי שנולדו שווים.
חובה לבטל את הסיוע של משרד החינוך למוסדות דת כל שהם. בגנים ובתי הספר ילמדו במתכונת בתי הספר והגנים הממלכתיים. אך בכוללים ישלמו האברכים שכר לימוד כמו באוניברסיטאות. וכמו בכל רחבי העולם בהם היהודים משלמים כסף רב להשכלה דתית בישיבות וכוללים. פרט למדינות בהן האזרחים פטורים מתשלום שכר לימוד כמו בצרפת למשל.
חובה לבטל את קצבאות הילדים.
ילודה היא עניין אישי כמו מספר הילדים במשפחה. אם ממשלת ישראל רוצה להעניק קצבת ילדים, טוב תעשה אם תתנה זאת בפתיחת חשבון חיסכון לכל ילד במתכונת של קופת גמל והכסף יועבר ישירות לשם.
משפחות חרדיות רבות חיות מבטלה של הבעל הלומד בכולל על חשבון קצבת הילדים שלו. ריבוי הילדים במגזר החרדי הוא בגלל סיבה אחת בלבד והיא "ריבוי מצביעים עתידי" . אם בעבר היוו החרדים כ-% 5 מתושבי מדינת ישראל, הצפי בשנת 2040 הוא שיגיעו בזכות הילודה ל-% 40 מכלל האוכלוסיה בישראל דבר שישנה את מבנה החברה והדמוקרטיה הישראלית. ראו הוזהרתם.
בכבוד רב
שלום הלוי.
לדעתי צריך להיות הפרדה בין המושג יהדות למושג דת.
יהדות הינה בראש ובראשונה לאום, לאום שיש לה תרבות, מסורות וגם דת.
הדת אינה אבן יסוד בשום דבר ועניין. דת היא מערכת אמונות וערכים של הפרט וכך צריך להתייחס אליה. מקומה של האמונה הדתית הוא במרחב הפרטי או בבתי פולחן שיממנו המאמינים. אין לדת מה לחפש במרחב הציבורי ואסור לאפשר לה נגישות למערכות השלטון מחשש להשחתה הדדית (כפי שאמר פרופסור ליבובוביץ: הפוליטיקה היא הסרסור של הדת והדת היא הזונה של הפוליטיקה). דתות הן גורם מפלג ומסכסך ורוב המלחמות של המאה ה21 הן מלחמות בין דתות.
הפרדת הדת מהמדינה היא אבן יסוד בדמוקרטיה ולכן היא מתקיימת בכל הדמוקרטיות המערביות. המדינה לא אמורה לממן שום פעולה דתית וכל הדת תמומן על ידי מאמיניה דרך תוספת מס שישולם לרשויות המקומיות. יש לבטל לאלתר את הרבנות הראשית והמועצות הדתיות ולהפריט את שירותי הדת.